Koos krijgt (alsnog) een taart

Bij het verwerken van de eindscore van het Kongroverstoernooi 2017 werd een fout gemaakt in de beoordeling van de ranglijst. Koos had een score welke het dichtste bij de nul punten lag, alleen ging de prijs naar een andere speler.

Tijdens het toernooi van 2018 werd deze fout rechtgezet en kreeg Koos alsnog zijn taart. Omdat de oorspronkelijke taart al geruime tijd geleden was verorberd, werd de taart vervangen door een fles wijn. Een sportief gebaar van de organisatie!

Koos met (alsnog) zijn prijs

En hoe ging het op het Kongroverstoernooi 2018?Zaandam ligt niet naast de deur, dus vijf spelers van het Groene Hart vertrokken ‘s morgens vroeg richting de speellocatie.  Ruim op tijd arriveerden wij ter plekke. Herman (winnaar van het toernooi in 2017) trok als eerste zijn spelersnummer. Uit een bak met 32 lootjes wordt uitgerekend nummer 1 getrokken. De bijbehorende  speeltafel was tafel 1. Is dit geluk of pech?

In ieder geval lag de druk door het spelersnummer en tafelnummer zo hoog dat niets gepresteerd werd. Het wilde maar niet lukken om een wachtend spel om te zetten naar een Mahjong. In de tweede ronde schoof Annemiek bij aan tafel 2 en ontstond er enige discussie over een zelf getrokken Mahjong met alleen hoek- en troefstenen, alle soorten, twee kongs, etc. In eerste instantie werden hiervoor 64 punten gerekend wat er 32 moesten zijn. Dit gaf wat rekenstress.

Uiteindelijk was de score na vier rondes: Annemie op plaats 30 met 3.5 tafelpunten, Annemiek op plaats 29 met 4 tafelpunten, Koos op plaats 28 met 4 tafelpunten maar meer minipunten dan Annemiek, Geertjan op plaats 21 met 6 tafelpunten en Herman met 8 tafelpunten op plaats 11.

Het recreanten toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Aukje Bussink met 14 tafelpunten. Tweede werd Elly de Vries en derde Annechien Deurloo.

Het bleek dus wel te kloppen: speler 1 op tafel 1: plaats 11 op het einde…….

De winnaars van 2018
Tags:

Een reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.