Wissel trofee na vijf jaar weer in Alphen

De Sneeuwdraak, wisseltrofee van Het Witte Draak Toernooi

Na vijf jaar heeft een speler van onze club de wisseltrofee van het Witte Draak Toernooi veroverd en keert deze draak terug naar Alphen. Tijdens de 20e versie van het grootste NTS toernooi van Nederland wist Annemiek de eerste plaats te behalen.

De dertien wezen van Annemiek

Annemiek veroverde met meer dan 20,000 punten overtuigend de eerste plaats, zij liet de nummers twee en drie (Gerrit Kragt en Albert de Bakker) op ruime afstand achter haar. Twee limietspelen (dertien wezen en een jade spel) hielpen haar in de tweede en derde ronde naar de top.

De 20e uitvoering van het Witte Draak Toernooi vond plaats op 23 maart 2019 in Hilversum en werd georganiseerd door het Groene Draak Mahjong Genootschap. Met 56 deelnemers is dit het grootste (en oudste) NTS toernooi van Nederland.

Na vier rondes bereikte Annemie een verdienstelijke vierde plaats en moest met slechts een paar punten verschil Albert de Bakker voor laten gaan. Gerrit Kragt bereikte de tweede plaats.

Albert (derde plaats), Annemiek (eerste plaats), Gerrit (tweede plaats)

Het was in 2014 de laatste en eerste keer dat iemand van onze club deze wisseltrofee heeft gewonnen. In 2014 was Koos, partner van Annemiek, winnaar. Wij zijn er van overtuigd dat het komende jaar deze trofee weer een prominente plaats zal innemen in hun prijzenkast….

Een reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.