Jelte Rep Erelid

Zoals elders op deze website is te lezen, is Mahjong Club Groene Hart ontstaan uit een cursus die in 2008/2009 door de Volksuniversiteit werd georganiseerd. De cursusleider wist de deelnemers zo te enthousiasmeren voor het edele Mahjong spel dat zij verder zijn gegaan als club.

De cursusleider van toen, Jelte Rep, ook wereld beroemd onder zijn alter-ego Dr. Mahjong, was tijdens het tweede Groene Hart NTS toernooi terug in Alphen aan den Rijn, maar nu als deelnemer aan het toernooi. Als dank voor het feit dat hij toentertijd de geheimen van het Mahjong spel heeft weten te uit te leggen aan ons nederige Alphenaren, is Jelte een Oorkonde uitgereikt als eerste Erelid van Mahjong Club Groene Hart.

Jelte met oorkonde

In een reactie liet het kersverse erelid weten: “Het enige minpunt (over het toernooi, red.) vond ik mijn eigen score, maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door het erelidmaatschap van Mahjong Club Groene Hart dat ik tot mijn grote verrassing mocht ontvangen. Ik ben geroerd door dit eerbetoon. Mijn pogingen om geheel Nederland in de ban van het klassieke Mahjong te brengen hebben door dit mooie gebaar nieuwe kracht gekregen. Dat het Groene Hart nog lang en krachtig moge kloppen! “