Scores berekenen

Soms speel je met vrienden een paar potjes Mahjong en wil je snel de score bijhouden. Met een laptop is dat een heel gedoe, liever gebruik je een tablet of telefoon.  Tot voor kort kon je hiervoor in Apple’s Appstore verschillende apps vinden waar je dit mee kon doen. Sinds enige tijd zijn de meeste van deze apps verouderd en niet meer bruikbaar. Maar wat dan?

De oplossing is simpel. Microsoft biedt de mogelijkheid om gratis programma’s zoals Excel of Word te gebruiken op je tablet of telefoon. Het is dan niet moeilijk om een compact Excel werkblad te maken waar je eenvoudig de score kan bijhouden én dat leesbaar blijft op je telefoon. In combinatie met OneDrive zijn de scores op al je apparaten beschikbaar.

Op deze website kan je twee minicalculators vinden waarmee dit kan, één voor MCR en één voor NTS.  Installeer Excel en OneDrive op je tablet of telefoon, download de minicalculator van de downloadpagina (of klik hier) en kopieer het bestand naar OneDrive en je kan overal makkelijk de score uitrekenen!

Het enige nadeel is dat je het hoofdrekenen verleert…..

Tags:
2 reacties

Een reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.