Bij de Kongrovers!

Kongrovers 2017

Op zaterdag 14 januari 2017 vertrokken Koos en ik ‘s morgens vroeg naar Zaandam om voor de eerste keer mee te spelen met het Kongrovers toernooi. Het was donker, het was hier en daar glad en onderweg vielen er winterse buien. We hadden onze twijfels of het navigatiesysteem ons wel de juiste richting op stuurde, maar toch bereikten wij het spelcentrum ruim op tijd.

Het Kongrovers toernooi is traditioneel het eerste Mahjong toernooi van het jaar voor zowel MCR recreanten als competitie spelers en wordt gespeeld over vier rondes van 90 minuten. Na de eerste 90 minuten hadden Koos en ik beide 4 tafel punten te pakken. De tweede ronde speelden we aan één tafel en werden we door twee dames uit Zaandam enigszins op scherp gezet. Uiteindelijk wist ik met vier tafelpunten deze tweede ronde te beëindigen.

De derde ronde ging voor ons beiden wat minder succesvol. Bij de vierde ronde speelden wij beide als het Duitse voetbalteam: nooit opgeven en scoren op het laatste nippertje. Ik wist mij van de vierde plaats in de laatste 15 minuten met drie zelf getrokken mahjongs op te werken naar de eerste plaats (met de laatste mahjong 10 seconden voor de eindtijd) Ook Koos wist door een zelf getrokken mahjong op het laatst de vier tafelpunten te scoren.

De winnaars: Margreet (2), Herman (1), Viony (3)

Het eindresultaat was dat Koos met 9 tafelpunten en een score van -6 punten 13e werd. Hiermee was Koos wel de speler met een score dichtst bij nul en had eigenlijk de taart moeten krijgen. Ik werd 1e met 14 tafelpunten en een score van 342 punten. De hele uitslag, inclusief die van de competitiespelers, is te vinden op www.kongrovers.nl

 

Tags:

Een reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.