Mahjong Marathon

Mahjong Genootschap De Groene Draak uit Hilversum heeft op 2 en 3 juli 2016 voor het eerst een NTS Marathon georganiseerd. Gedurende 24 uur speelden 8 teams, in totaal 19 spelers, Mahjong volgens de Nederlandse Toernooi Spelregels. In het totaal werden 16 rondes gespeeld van 75 minuten elk.

Elke ronde wisselden de spelers van elk team elkaar af.

Deelnemers eerste NTS marathon
Deelnemers eerste Mahjong Marathon

Op een prachtige locatie in Huizen werd 24 uur Mahjong gespeeld. Naast teams uit Hilversum en Delft namen twee teams uit Alphen deel: Team Groene Hart en Team Eurus.

Gedurende deze 24 uur verliep de score wisselend. Team Groene Hart startte in eerste instantie veelbelovend op een derde positie, maar zakte gedurende de uren steeds verder weg naar beneden. Team Eurus had ’s nachts nog een grote opleving doordat een mooi limiet spel werd gemaakt. Na de voorlaatste ronde leek Team Baard de gedoodverfde winnaar, gevolgd door Sleepless en JD2. Het team Denk aan de Buren uit Delft stond al enkele rondes met een groot aantal min punten op de laatste plaats.

Winnaars van het toernooi
De winnaars: Team Groene Hart (Dennis, Herman en Koos)

Echter, niets is zo zeker als Mahjong: in de aller laatste ronde scoorde het Team Denk aan de Buren op tafel één een mooie Mahjong met 2000 punten op Oost en wist zich hierdoor te ontworstelen van de laatste plaats. Volledig uitgerust en alert ging Team Groene Hart de laatste ronde als een speer op tafel twee en wist enkele mooie Mahjongs te scoren, tot zelfs enkele seconden voor het einde. Hierdoor schoot Groene Hart van een magere vijfde plaats door naar de eerste plaats. Team Baard (Onno en Jan) werd tweede.

Team Eurus met de laatste plaats
Team Eurus (Jans, Walter en Stella) met de troostprijs

De winnaar van de eerste Marathon werd dan ook Team Groene Hart, tot grote verassing van Dennis, Koos en Herman. Team Eurus (Stella, Jans en Walter) eindigde laatste en zo werd dus de eerste Marathon een kop-staart belevenis voor onze club!

Alle spelers gingen naar huis met een oorkonde met daarop het behaalde resultaat van deze eerste Marathon. Onze dank gaat uit naar de organisatoren van deze Marathon die werkelijk perfect is verlopen.

Hieronder volgt een korte foto impressie, maar zie ook www.groenedraak.org voor meer beelden.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”Mahjong Marathon 2016″]