NK MCR recreanten bij Bamboe Acht

Op 18 februari 2017 heeft Bamboe Acht haar 9e Valentijnstoernooi georganiseerd. Tijdens dit toernooi speelden 52 recreanten en 88 competitiespelers vier rondes volgens MCR spelregels. De recreanten speelden voor het Nederlandse Kampioenschap MCR 2017. Vier spelers van onze club waren die zaterdag vroeg in dichte mist vertrokken naar Heemstede. Gelukkig wist het navigatie systeem in de auto de weg, de borden waren door de mist nauwelijks te lezen. Het toernooi was georganiseerd op een prachtige lokatie: College Hageveld, door de week het domein van puberende scholieren, in het weekend een walhalla voor fanatieke Mahjongspelers uit het hele land en zelfs daarbuiten. Ook spelers uit België en Duitsland waren van de partij. De mooie omgeving drong pas door toen na de eerste ronde de mist verdween.

Het was toch wel even spannend. Na de derde ronde stond Herman op een derde plaats met 9 tafelpunten en moest zijn plaats bij de eerste drie verdedigen. Helaas werd hij door een zuiver spel van tegenstander Koos  in de vierde ronde van de tafelwinst gehouden. Met een totaal van 11 tafelpunten moest Herman een aantal uiteindelijk voor laten gaan.

Uiteindelijk werd Herman 7e met 11 tafelpunten en 319 Mahjongpunten, Koos 34e met 6 tafelpunten en -99 Mahjongpunten, Annemie 45e met 4 tafelpunten en -223 Mahjongpunten  en Toernooidebutant Geertjan eindigde als 50e met 2 tafelpunten en -412 Mahjongpunten.

Het kampioenschap ging naar Franka de Vries met maar liefst 16 tafelpunten, 2e werd Joke de Jong met 12 tafelpunten en 3e werd Ida van der Bijl met 12 tafelpunten maar minder Mahjongpunten dan Joke.

Tags:

Een reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.