Witte Draak Toernooi 2017

Mahjong Genootschap De Groene Draak organiseerde op 18 maart 2017 de 18e versie van Het Witte Draak Toernooi. Op dezelfde locatie als voorheen maar met iets gewijzigde toernooi regels (vier rondes in plaats van zes) startten ‘s morgens 52 spelers enthousiast aan dit eerste NTS toernooi van het jaar.

Het was even spannend aan het begin omdat er op het laatste nippertje vier spelers afvielen. Hierdoor moesten nieuwe loopbriefjes en nieuwe scoreformulieren worden geprint. In combinatie met een nieuw rekenprogramma vroeg dit wat extra aandacht van de organisatie.

Na vier rondes bleek Jelle Duinsbergen de winnaar van het toernooi mede na een geweldige score in de laatste ronde. Sandra van der Berkt werd tweede en Jenneke Kragt derde.

En de spelers van Groene Hart? Hans mocht de rode lantaarn mee naar huis nemen, hij was o.a. slachtoffer van Jelle geworden in de vierde ronde. Annemiek eindigde op 47, Annemie op 45, Koos op 39, Herman op 14. Monique wist het nog lang vol te houden in de bovenste regionen maar uiteindelijk moest zij genoegen nemen met een verdienstelijke positie 6.

De score berekeningen werden voor de eerste keer uitgevoerd met een nieuw rekenprogramma. Toernooileider Koen overhandigde als dank voor het samenstellen van het rekenprogramma een mooi boeket aan ondergetekende. Hoewel het niet nodig is, wordt het bijzonder op prijs gesteld.

Een reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.