Groene Hart Mahjongtoernooi op 9 juni 2024

Het jaarlijkse toernooi van Mahjongclub Groene Hart werd gehouden in wijkcentrum De Oude Wereld. Een ruime zaal waar de 8 speeltafels met voldoende afstand van elkaar gezet konden worden. Al vroeg kwamen de deelnemers binnen druppelen, gelukkig was de koffie, met (echt) wat lekkers erbij, al klaar! Een gezellig weerzien was het voor de deelnemers.

Na het inleidend praatje van de voorzitter van de club, Jans de Heij, waarbij de spelregels nog even door genomen werden, zou de wedstrijd kunnen beginnen. Maar helaas was er die vroege ochtend nog een afmelding gekomen, de schrik van de wedstrijdleiders!

Op dat moment was er geen mogelijkheid meer om een vervangende speler op te roepen.

Daarom werd er afgesproken dat de afwezige speler volgens zijn loopbriefje als “dromer” zou meespelen. Dat betekent dat zijn lat wel gevuld wordt met (blinde) stenen en de medespelers zijn beurt afmaakt met een steen van de muur en een steen weg gelegd wordt.

Het was wel even wennen, maar zo konden wij toch een wedstrijd spelen.

Nadat met de hamer op de koperen gong het startsein werd gegeven begon een ieder aan de eerste ronde. Tijdens deze ronde heeft het merendeel van de spelers het kalm aan gedaan, maar er zijn natuurlijk een paar uitzonderingen. Neem nou Ria Rep, die scoort even 6538 punten! Wil de la Fuente volgde met 3040 punten.

Voor de 2e ronde werd nog genoten van het lekkers bij de koffie. In de 2e ronde hebben een aantal spelers heel erg hun best gedaan, Piet Scholte haalde 11764, Annemiek Rabs 7668, Dennis Boekstaaf 7532 en Kitty Huisman 6372 punten. De andere spelers hadden het nakijken!

Dan maar eerst genieten van een heerlijke lunch die in de hal werd opgediend. Deze lunch is door een aantal vrijwilligers van onze club verzorgd. Dank daarvoor.

De 3e ronde verliep wat stilletjes, waarschijnlijk werd men wat rozig van de lunch. Geen punten die zo hoog waren als in de 2e ronde, maar toch had Annemiek weer hoge punten behaald, Hans van der Poel ging daar toch weer overheen. De strijd was losgebarsten, de spelers waren klaar voor de 4e en laatste ronde.

Tijdens de 4e ronde werd de spanning voelbaar, Piet Scholte had weer een uitschieter van 4070, Jose Sleumer volgde met een goede 3266 punten. Na de laatste hamerslag op de gong was er tijd voor een drankje en wat snacks terwijl de jury de laatste scores kon invullen!

Maar helaas liep het systeem vast en moest Martin, onze IT-man, samen met Patricia en Koen, de uitslagen opnieuw invoeren! Gelukkig kon iets voor 18.00 uur de uitslag bekend gemaakt worden.

Er wordt niet alleen maar gekeken naar de top drie maar ook naar de laatste plaats. Dat was bij ons Simone Davis, zij kreeg een mooi bosje bloemen want ook zij heeft keihard gewerkt/gespeeld voor haar punten!

Dan nu de top drie:

Op de 1ste plaats Piet Scholte met een totaal score van 12760 punten

Op de 2e plaats Annemiek Rabs met een totaal score van 11118 punten

Op de 3e plaats  Dennis Boekstaaf met een totaal score van 10880

Alle drie de prijswinnaars kregen een kristallen sculptuur en een mooie bos bloemen.

Met een hartelijk applaus werden de winnaars gefeliciteerd.

Het was een gezellig toernooi met een goede sfeer!

Tot ziens allemaal.

Prijswinnaars Mahjongclub Groene Hart Toernooi 2024
V.l.n.r.: Annemiek Rabs, Piet Scholte en Dennis Boekstaaf

Een reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.