Clubkampioenschap 2023

Op 8 januari 2024 is bekend geworden wie de Clubkampioen is van de competitie 2023.

In de bijeenkomst van 27 december 2023 is besloten dat er een nieuwe methode gebruikt gaat worden voor de competitieranglijst. En dat deze methode al voor het jaar 2023 gebruikt gaat worden. Bij de nieuwe methode gaat het om de hoeveelheid tafelpunten en het aantal avonden dat de speler gespeeld heeft, dat moet wel 50 % van het totale aantal gespeelde avonden zijn. Tot zover nog even de uitleg van de berekening!

We beginnen met plaats 3: dat is geworden Lydeke met een gemiddeld aantal punten van 2,75. Van harte proficiat. Zij kreeg een mooie bos bloemen van Evert, de penningmeester. En dan plaats 2: deze eer is voor Kitty, met een gemiddeld aantal punten van 2,76. Kitty, van harte proficiat! Ook voor haar een bos bloemen, overhandigd door Evert. De eerste prijs voor de Clubkampioen van Mahjongclub Groene Hart zagen wij al een beetje aankomen! De laatste maanden van 2023 speelde deze kampioen de sterren van de hemel! Prachtige limiet spellen kwamen op zijn lat tevoorschijn en ook met eenvoudige stenen scoorde hij goed!

Koos heeft de eerste prijs gewonnen!

Met een gemiddelde van 2,88 punten!  En een record aan Mahjongpunten van 85.526! Als je dat afzet tegen de punten van diegene die op laatste plaats is geëindigd, –74.823,dan zie je pas goed hoe groot zijn voorsprong was! Koos, van harte proficiat met deze eerste plaats!

Door omstandigheden kon Koos niet bij de uitreiking van de trofee zijn, de bloemen zijn bij hem thuis gebracht en de trofee is een week later overhandigd!

Inmiddels is de competitie 2024 al van start gegaan! De leden worden veel Wong toegewenst en dat er veel mooie Mahjongs op de latten komen te staan! Maar het plezier van het spelen van “het spel van de duizend mogelijkheden” moet voorop staan.

Jans de Heij-Cornelissen, voorzitter

Een reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.