Locatie

Vanaf 27 september 2021 spelen wij elke maandagavond van 19.00 tot circa 22.00 uur bij Speeltuin en Buurtvereniging Bloemhof aan de Rozenstraat 31A te 2406 BJ Alphen aan den Rijn. De ingang ligt een beetje verscholen, je moet een smal steegje in om het gebouw te bereiken, zie Rode Pijl.

Toegang naar gebouw

Speeltuin en Buurtvereniging Bloemhof ligt in het centrum van Alphen aan den Rijn. De Rozenstraat is een zijstraat van de Van Boetzelaerstraat. Bij het gebouw is parkeergelegenheid (betaald) beschikbaar.

Kaart

Speeltuin en Buurtvereniging Bloemhof maakte oorspronkelijk geen deel uit van het bouwplan ‘Bloemhof’. De gemeente besloot het plan in 1926 te wijzigen naar een ‘bouwplan met kinderspeelplaats’. Door een speeltuin aan het plan toe te voegen, werd gehoopt dat de verkoop van grond en de particuliere bouw aangemoedigd zouden worden.

In de jaren 1927-1930 vond de meeste bouwactiviteit plaats. De woningen veranderden in huizen van steen en er kwamen steeds meer buurtwinkels in de wijk. Op 22 mei 1930 was het moment daar dat speeltuin en buurtvereniging Bloemhof werd opgericht, een plek voor én van de buurt.  Voor een locatieoverzicht op Google Maps, klik hier.

Inmiddels zijn we ruim negentig jaar verder en is het nog altijd een plek voor jong en oud. Ouders en grootouders komen er graag met hun (klein)kinderen. Veel Alphenaren hebben dan ook mooie herinneringen aan de speeltuin. Sommige ouders kwamen er bijvoorbeeld zelf als kind en nemen nu hun eigen kinderen mee naar de speeltuin.